Αχ αυτές οι ιώσεις…

Αχ αυτές οι ιώσεις…

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς ταυτίζεται με την έναρξη των ιώσεων στους συνωστισμένους χώρους διδασκαλίας. Αυτό τον καιρό, έχουμε δύο διαφορετικές ιώσεις. Η μία του ανώτερου αναπνευστικού με ήπιο πυρετό, ρινίτιδα, πονόλαιμο και βήχα που διαρκεί περίπου μία βδομάδα.     Κάποιο φυσικό αντιβηχικό σιρόπι ίσως βοηθήσει, αλλά όχι αντιβίωση. Η δεύτερη ίωση είναι του πεπτικού και προβάλλει κυρίως με εμετούς για 1-2 ημέρες. Δεν συστήνουμε φάρμακα, μόνο οδηγίες σχετικές με τη διατροφή των μικρών μας. Απαιτούνται κανόνες υγιεινής με καλό πλύσιμο χεριών και προσοχή στον τρόπο με τον οποίο βήχουμε.

Η καλύτερη θεραπεία έιναι πρόληψη!

  1. Να αποφεύγετε τη στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Να βρίσκεστε τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά.
  2. Να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, που αποτελούν τις κύριες πρώτες θέσεις πιθανού εποικισμού.
  3. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας.
  4. Να αποφεύγετε χώρους με συνωστισμό.
  5. Να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα και να φροντίζετε για τη συχνή ανανέωση του αέρα στους χώρους όπου βρίσκεστε.
  6. Τα άτομα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα κατά τη διάρκεια του βήχα ή του φτερνίσματος με καθαρά χαρτομάντιλα μιας χρήσεως, τα οποία πρέπει να πετάνε αμέσως μετά και να πλένουν τα χέρια τους.
  7. Φροντίστε τον εαυτό σας με σωστή διατροφή, επαρκή ύπνο, αποφυγή άγχους, άσκηση, αποχή από το κάπνισμα, τακτική προληπτική ιατρική παρακολούθηση. Κατά την ιατρική προληπτική εξέταση εντοπίζονται και θεραπεύονται πρώιμα νοσήματα που μειώνουν την άμυνα του οργανισμού, όπως ο διαβήτης. Επίσης, αναλόγως ηλικίας και ιατρικών προβλημάτων, χορηγούνται ενισχυτικά εμβόλια.
ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ και κανένας άλλος, είναι σε θέση να κρίνει πότε μια λοίμωξη είναι σοβαρή και θα πρέπει να δοθεί το αντιβιοτικό.
ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ μπορεί να καθορίσει την δοσολογία, τον τρόπο και τη διάρκεια λήψης του αντιβιοτικού.
Έχει μεγάλη σημασία να λαμβάνουμε το αντιβιοτικό μόνο μετά από σύσταση γιατρού, δηλαδή ιατρική συνταγή, στη δοσολογία που ο γιατρός μας συστήνει και να μην ξεχνάμε ποτέ την δόση μας. Έχει μεγάλη σημασία να τηρούμε αυστηρά και χωρίς παρεκκλίσεις και αυθαίρετες ερμηνείες το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις